Συνολικά 70 εμβόλια για τον κορoνοϊό αναπτύσσονται παγκοσμίως, με 3 εξ αυτών να δοκιμάζονται ήδη σε ανθρώπους, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ο αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως έφτασε τα 1,85 εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε το όριο των 114.000.

Aνάμεσα σε αυτά που έχουν πρχωρήσει σε κλινικές δομικές είναι ένα πειραματικό εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την CanSino Biologics Inc. και από το Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας του Πεκίνου, το οποίο βρίσκεται στη φάση 2. Αλλα δύο εμβόλια δοκιμάζονται ήδη σε ανθρώπους. Το ένα είναι της αμερικανικής Moderna Inc και το δεύτερο της επίσης αμερικανικής Inovio Pharmaceuticals Inc., σύμφωνα με έγγραφο του ΠΟΥ.

Η πρόοδος σημειώνεται με πρωτοφανή ταχύτητα στην ανάπτυξη εμβολίων καθώς ο ιός φαίνεται απίθανο να μπορεί καταργηθεί μόνο με μέτρα περιορισμού. Η βιομηχανία φαρμάκου ελπίζει να συμπιέσει το χρόνο που χρειάζεται για να κυκλοφορήσει ένα εμβόλιο στην αγορά.

Η πόλη Harbin της νοτιοανατολικής Κίνας αυστηροποίησε τα μέτρα επεκτείνοντας την καραντίνα για συγκεκριμένους επισκέπτες στις 28 ημέρες. Η Κίνα ανακοίνωσε 108 νέα κρούσματα στις 12 Απριλίου, τα περισσότερα από τα οποία ήταν εισαγόμενα.

Share This