Επανεκκίνηση με αρνητικά πρόσημα για το αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά την αργία της Παρασκευής λόγω του Πάσχα των Καθολικών. Ο μεγάλος αριθμός νεκρών και κρουσμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ και ειδικότερα στη Νέα Υόρκη δημιουργεί έντονη ανησυχία στους επενδυτές και τους οδηγεί σε αθρόες ρευστοποιήσεις.

Οι επενδυτές παραμένουν σε κατάσταση πανικού και φοβούνται ότι η πανδημία θα «σαρώσει» ακόμη περισσότερο την αμερικανική οικονομία, παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Η απαισιοδοξία των επενδυτών αποτυπώνεται και στους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street, ενώ ούτε η πρόσφατη ενίσχυση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve), κατά 2,3 τρισ. δολάρια στην οικονομία της χώρας, μπορεί να δώσει ώθηση στο μεγαλύτερο χρηματιστήριο του πλανήτη.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ξεκίνησε τη συνεδρίαση με απώλειες 0,51% και διαπραγματεύεται στις 23.597,22 μονάδες. Ο δείκτης S&P 500 κινείται χαμηλότερα κατά 0,73% στις 2.769,40 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,48% στις 8.114,36 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι παραμένουν κλειστά, λόγω του Πάσχα των Καθολικών, τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μεταξύ των οποίων και το Χρηματιστήριο της Αθήνας. Ανοιχτές παραμένουν, ωστόσο, οι αγορές στη Ρωσία και την Τουρκία. Στη Μόσχα, ο δείκτης Moex χάνει κατά 1,64% στις 2.633,88 μονάδες και ο RTSI σημειώνει πτώση 1,29% και διαμορφώνεται στις 1.127,39 μονάδες. Από την άλλη πλευρά, στην Κωνσταντινούπολη ο BIST 100 ενισχύεται κατά 0,64% και ανέρχεται στις 97.088,87 μονάδες.

Τέλος, με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά το υψηλό έξι εβδομάδων στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού, που καταγράφηκε στην Κίνα. Κλειστά παρέμειναν τα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Αυστραλίας.

 

 

 

 

 

 

 

Share This