Σε δραστική περιστολή εξόδων, προκειμένου να εξασφαλίσει την επίτευξη των στόχων κερδοφορίας προ φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), αλλά και να απελευθερώσει ταμειακά διαθέσιμα θα προχωρήσει ο όμιλος ΟΤΕ, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός του, Μιχάλης Τσαμάζ, σε πρωινή τηλεδιάσκεψη.

«Υπάρχει όντως πτώση στα έσοδα» είπε ο κ. Τσαμάζ όταν ρωτήθηκε για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Η μείωση θα προέλθει κυρίως από την πτώση του τουρισμού, τη μείωση των πωλήσεων από τα καταστήματα και από το κλείσιμο επιχειρήσεων – συνδρομητών του με συνέπεια αδυναμία καταβολής των υποχρεώσεών τους.

Σχετικά με την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου για το δίκτυο 5G (κινητή) και τις οπτικές ίνες (σταθερή τηλεφωνία), ο κ. Τσαμάζ ανέφερε ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις εξαιτίας των περιορισμών που έχουν τεθεί. Η εκτίμησή του είναι ότι ο κανονικός ρυθμός υλοποίησής τους θα επανέλθει το φθινόπωρο. Ειδικότερα ως προς την αναβάθμιση του δικτύου 4G ώστε να ετοιμαστεί για το 5G, θα υπάρξει μια καθυστέρηση 4 – 5 μηνών.

Γενικότερα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ομίλου, δεν αλλάζει ο σχεδιασμός για τον μετασχηματισμό του ΟΤΕ ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα την επόμενη δεκαετία (νέες θυγατρικές κ.λ.π.) ούτε και των νέων δραστηριοτήτων όπως είναι η εισόδός του στον διαδικτυακό στοιχηματισμό με τα στελέχη του να συνεχίζουν να εργάζονται από κοινού με τα αντίστοιχα της Intralot για τη διαμόρφωση της υπηρεσίας.

Κατά τις μέρες που οι καταναλωτές έχουν κλειστεί στα σπίτια τους στη σταθερή η κίνηση δεδομένων αυξήθηκε 50% και παραμένει πολύ ψηλά. Η χρήση που γίνεται κυρίως αφορά υπηρεσίες Video (διασκέδαση) με την τηλεργασία να παραμένει ένα μικρό ποσοστό της συνολικής κίνησης. Η κίνηση φωνής από τα σταθερά δίκτυα αυξήθηκε 45%. Δεν χρειάσθηκε να γίνει διαχείριση της κίνησης. Αυξημένη κατά 90% είναι η κίνηση στα δεδομένα από τα δίκτυα κινητής, ενώ η φωνή αυξήθηκε 10%.

Share This