Διευκρινίσεις για τις ρυθμίσεις του άρθρου 63 του ν. 4680/2020 (Α΄ 72) σχετικά με την ένταξη ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΛΕΠΕΤΕ και του ΕΛΕΠΕΤΕ-Π.Π.ΕΘΝΑΚ στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ παρέχει απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, η οποία αναρτήθηκε στη “Διαύγεια”.

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΛΕΠΕΤΕ) και του Ειδικού Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος-Πρώην Προσωπικού Εθνικής Ακινήτων ΑΕ (ΕΛΕΠΕΤΕ-Π.Π.ΕΘΝΑΚ) υπάγονται στην ασφάλιση του κλάδου επικουρικής ασφάλισης του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).

Οι ασφαλισμένοι του ΛΕΠΕΤΕ και του ΕΛΕΠΕΤΕΠ.Π.ΕΘΝΑΚ καθίστανται ασφαλισμένοι του πρώην ΕΤΕΑΕΠ και, ήδη, κλάδου επικουρικής ασφάλισης τουe-ΕΦΚΑ από 1.1.2019, ενώ, από τους συνταξιούχους, οι μεν συνταξιούχοι του ΛΕΠΕΤΕ καθίστανται συνταξιούχοι του πρώην ΕΤΕΑΕΠ και, ήδη, κλάδου επικουρικής ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ από 1.3.2018, οι δε συνταξιούχοι του ΕΛΕΠΕΤΕ-Π.Π.ΕΘΝΑΚ από 1.8.2018.

Share This