Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, συνεχίζοντας να στηρίζουν την Ελληνική Πολιτεία και κοινωνία, ανέλαβαν και πραγματοποίησαν δωρεάν, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τη μεταφορά και διανομή υγειονομικού υλικού και μέσων ατομικής προστασίας για χρήση στα δικαστήρια της χώρας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης του COVID-19.

Πρόκειται για υλικό που εξασφάλισε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας και το οποίο διανεμήθηκε ανά εφετειακή περιφέρεια. Ειδικότερα, για τις ανάγκες ασφάλειας και ατομικής προστασίας του προσωπικού ασφαλείας, τα ΕΛΤΑ μετέφεραν 200 κούτες με 7.180 συσκευασίες απολυμαντικών, 5.000 μάσκες και 450 συσκευασίες με γάντια μιας χρήσης, σε δικαστήρια όλης της χώρας.

Τα ΕΛΤΑ διατηρούν ανοικτά τα καταστήματά τους στο σύνολο του δικτύου τους, με 1.300 σημεία εξυπηρέτησης. Διαμορφώνουν, με τον τρόπο αυτό, έναν πανελλήνιο μηχανισμό επικοινωνίας και «συνέχειας» του κράτους προς τον πολίτη, τις κρίσιμες αυτές ώρες, συμβάλλοντας ταυτόχρονα, έμπρακτα, στην επιτυχία της προσπάθειας «Μένουμε Σπίτι».

 

Share This