Πτώση ρεκόρ της τάξης του 8,7% προκάλεσε η πανδημία στις λιανικές πωλήσεις τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγραφεί από το 1992. Οκτώ από τους 13 κλάδους του δείκτη υποχώρησαν με τα καταστήματα ρούχων να σημειώνουν «βουτιά» πωλήσεων κατά 50,5% και να ακολουθούν τα είδη σπιτιού με πτώση 26,8% και τα εστιατόρια με πτώση κατά 26,5%.

Άλλοι κλάδοι όπως οι πωλήσεις αυτοκινήτων σημειώνουν πτώση κατά 27%, ενώ οι πωλήσεις στα βενζινάδικα υποχώρησαν κατά 17%.

Αντίθετα τα καταστήματα τροφίμων και οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου κατέγραψαν μεγάλη αύξηση πωλήσεων. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις παντοπωλείων σημείωσαν άνοδο κατά 27%, ενώ οι εισπράξεις στο διαδίκτυο αυξήθηκαν 3,1%.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών του Market watch ανέμεναν ότι η πτώση θα ανέρχονταν στο 7,1%.

Εκτός από τα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσαν η μία μετά την άλλη οι πολιτείες των ΗΠΑ στην ραγδαία πτώση των πωλήσεων συνετέλεσε και το γεγονός ότι εκατομμύρια Αμερικανοί έχασαν τη δουλειά τους ή βρίσκονται σε εργασιακή ανασφάλεια λόγω της πανδημίας.

 

Share This