“Φρένο” σε πρωτοβουλίες πρόωρης άρσης των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού επιχειρεί να βάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την πρόεδρό της να προειδοποιεί ότι ο “οδικός χάρτης” της Κομισιόν δεν δίνει “πράσινο φως” για άμεση ανάκληση των μέτρων καραντίνας ανά την Γηραιά Ήπειρο.

Όπως αναφέρει η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, “τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν από τα κράτη μέλη έχουν σταθεί κομβικής σημασίας στη μείωση του αριθμού νέων κρουσμάτων. Αυτό βοήθησε τα συστήματα υγείας μας να ανταποκριθούν, ωστόσο τα μέτρα έχουν ένα τεράστιο κόστος.

Ο οδικός χάρτης δεν δίνει “σήμα” άρσης των μέτρων περιορισμού τώρα, αλλά έχει ως στόχο να παρέχει ένα πλαίσιο εντός του οποίου τα κράτη μέλη θα λαμβάνουν τις αποφάσεις τους. Γενικά, προτείνουμε μια σταδιακή προσέγγιση στο ζήτημα και κάθε κίνηση θα πρέπει να παρακολουθείται εντατικά”.

Ursula von der Leyen

@vonderleyen

This roadmap is not a signal that containment measures can be lifted as of now but intends to provide a frame for Member State decisions.
In general, we recommend a gradual approach and every action should be continuously monitored.

161 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Η Γερμανίδα επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμπληρώνει: “Οι συστάσεις μας επικεντρώνονται σε τρεις βασικές προϋποθέσεις: 1. Σημαντική μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού 2. Ικανοποιητικές δυνατότητες ανταπόκρισης από πλευράς του συστήματος υγείας 3. Δυνατότητα κατάλληλης και συνεχούς παρακολούθησης της κατάστασης”.

Ursula von der Leyen

@vonderleyen

Our recommendations focus on three main pre-conditions:

1. Significant decrease in the spread of the
2. Sufficient health system capacity
3. Adequate surveillance and monitoring capacity

132 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

“Ο νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός θα πρέπει να είναι απάντηση στον κορονοϊό”

Ο επόμενος προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη μετά την επιδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσαν εξάλλου σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου η κ. φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου μέσω τηλεδιάσκεψης υπό το νέο πρίσμα τα σχέδιά τους για τον κοινό προϋπολογισμό της περιόδου 2021-2027, δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ.

“Ο επόμενος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός θα πρέπει να είναι η απάντηση της Ευρώπης στην κρίση του κορονοϊού”, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός θα πρέπει να ενεργοποιήσει “τεράστιες επενδύσεις” κατά τα πρώτα ένα, δύο ή τρία χρόνια, πρόσθεσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε επίσης την οργάνωση online διάσκεψης δωρητών στις 4 Μαΐου για την εξασφάλιση πόρων που θα χρηματοδοτήσουν τις έρευνες για την παρασκευή εμβολίου και θεραπείας της Covid-19.

Ένα εμβόλιο, είναι “η καλύτερη συλλογική μας ευκαιρία για να νικήσουμε τον ιό”, είπε. Η διάσκεψη “θα μας επιτρέψει να εξετάσουμε τα άμεσα ελλείμματα χρηματοδότησης και να βρούμε καινοτόμες και ισότιμες λύσεις”.

 

Share This