Όλο και περισσότεροι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες με ενημερώνουν ότι δεν έχει πιστωθεί ακόμα στους λογαριασμούς τους η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ που με τόση επισημότητα είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση ως ένα από τα μέτρα στήριξης.

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου-Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Θεωρώ ανεπίτρεπτο να έχει περάσει πλέον το Πάσχα και πολλοί συνάδελφοι μου να αναγκάστηκαν να περάσουν αυτές τις άγιες μέρες χωρίς την ελάχιστη στήριξη της Πολιτείας. Η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει ότι δεν μιλάμε για εισοδηματίες που δεν αντιμετωπίζουν κανένα οικονομικό πρόβλημα, άρα δεν θα τους λείψουν τα 800 ευρώ, αλλά για ανθρώπους του μόχθου που λόγω του κορονοϊού βρέθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη να είναι με κλειστή την επιχείρηση τους και χωρίς κανένα έσοδο. Αναρωτήθηκε άραγε κανείς πως κατάφεραν να περάσουν αυτές τις μέρες; Αν ήταν σε θέση να αγοράσουν ακόμα και τα απολύτως αναγκαία για να στρώσουν το πασχαλινό τραπέζι; Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, προφανώς όχι.

Τουλάχιστον χιλιάδες εργαζόμενοι πρόλαβαν και πήραν αυτό το ποσό –και καλώς το πήραν. Και οι μικροί ή μεσαίοι επιχειρηματίες όμως δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού για να αντιμετωπίζονται με τέτοια απαξίωση. Ήταν και παραμένουν δικαιούχοι των μέτρων στήριξης. Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η καθυστέρηση και να φροντίσει για την άμεση επίλυση του προβλήματος που απασχολεί χιλιάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες και τις οικογένειες τους.

 

Share This