Η εμπειρία από τη Δομή Φιλοξενίας στο Κρανίδι, καταδεικνύει πόσο γρήγορα μπορεί να μεταδοθεί ο ιός, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Την προσοχή των πολιτών επέστησε στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ενόψει της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

“Έχουμε πετύχει πολλά” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς “ωστόσο θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ιδιαίτερα στην πρώτη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων, διότι ό,τι έχουμε πετύχει μπορεί πολύ εύκολα να ανατραπεί”.

Μάλιστα, επισήμανε πως η εμπειρία από το Κρανίδι, όπου εκδηλώθηκαν μαζικά κρούσματα στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων καταδεικνύει πόσο γρήγορα μπορεί να μεταδοθεί ο ιός.

Ειδικά για τους κατοίκους της περιοχής, ο κ. υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος στα συνολικά 177 δείγματα που έχουν ληφθεί. “Τα δείγματα αυτά” διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς “είναι δυνητικές επαφές των φιλοξενούμενων στη δομή και από τα αποτελέσματα τους θα σταθμίσουμε το πλήθος και το είδος των μέτρων που θα ληφθούν”.

Όσον αφορά στην άρση των μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως τα υφιστάμενα μέτρα ισχύουν ως έχουν απαρέγκλιτα έως τις 27 Απριλίου. Ωστόσο, ξεκαθάρισε, στις 28 Απριλίου δεν επιστρέφουμε στην πλήρη κανονικότητα και στη ρουτίνα μας. “Το γεγονός ότι θα υπάρξει σταδιακή άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε πλέον κρούσματα. Από αυτά ωστόσο θα εξαρτηθεί ποια μέτρα ενδεχομένως χρειάζεται να επαναληφθούν”. Η προσπάθειά μας τόνισε αποδίδει, όμως το αποτέλεσμα είναι εύθραστο.

 

 

 

Share This