Στις 6 Μαΐου η συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης – Από τον Ιούνιο διαθέσιμα τα 540 δισ. Καμία θετική έκπληξη δεν υπήρξε από τη Σύνοδο Κορυφής των «27». Με τις διαφωνίες Βόρειων και Νότιων να παραμένουν ισχυρές η συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης και Αλληλεγγύης και τους τρόπους χρηματοδότησης της ανάκαμψης των κρατών – μελών μετά τη λαίλαπα της πανδημίας αναβλήθηκε για τις 6 Μαΐου.

Εγκρίθηκε από τη Σύνοδο Κορυφής το πακέτο των 540 δισ. ευρώ που εισηγήθηκε το Eurogroup και περιλαμβάνει μέτρα άμεσης ανακούφισης των οικονομιών της ευρωζώνης που πλήττονται από τον κορωνοϊό. Το πακέτο θα είναι διαθέσιμο από την 1η Ιουνίου 2020, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της Συνόδου Κορυφής.

Σε ό,τι αφορά τα μεσοπρόθεσμα μέτρα χρηματοδότησης της ανάκαμψης μετά την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊου και το Ταμείο Ανάκαμψης συμφωνήθηκε η δημιουργία του, αλλά για τους όρους που θα συνοδεύουν την παροχή της βοήθειας φαίνεται ότι θα υπάρξει νέα Σύνοδος Κορυφής στις αρχές Μαΐου.

 

 

 

 

Share This