Η αρνητική στροφή της αμερικανικής αγοράς οφείλεται στα αρνητικά νέα από το μέτωπο του εμβολίου καθώς και τη δημοσιοποίηση των φτωχών αποδόσεων ενός νέου πολλά υποσχόμενα αντιικού φαρμάκου. Έχασαν τα σημαντικά κέρδη που αποκόμιζαν τα διεθνή χρηματιστήρια μετά την δημοσιοποίηση των φτωχών αποτελεσμάτων ενός νέου αντιικού  φαρμάκου στην πρώτη κλινική δοκιμή.  Ο Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα, στις 21.10, κατά 0,37% έναντι κερδών άνω του 1% που αποκόμιζε λίγο νωρίτερα. Αντίστοιχα ο NASDAQ ενισχύεται κατά 0,09% και ο S&P 500 σημειώνει οριακή άνοδο κατά 0,06%.

Σημειώνεται ότι Στις 18:45 o Dow Jones ενισχύονταν κατά +1,20% στις 23.757 μονάδες, ο S&P 500 +1,05% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημείων άνοδο κατά +1,10%.

Η αρνητική στροφή της αμερικανικής αγοράς, η οποία παρέσυρε και τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, οφείλεται στα αρνητικά νέα για το εμβόλιο καθώς η άνοδος των τελευταίων εβδομάδων έχει στηριχθεί στις προσδοκίες των επενδυτών για την αποκλιμάκωση του ρυθμού μετάδοσης της πανδημίας και την ανάπτυξη εμβολίου.

Νωρίτερα οι επενδυτές είχαν αντιδράσει με ψυχραιμία στα νέα για την απασχόληση. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 4,43 εκατ. Αμερικανοί κατέθεσαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, με τα νούμερα να είναι μειωμένα από τα 5,24 εκατ. που ήταν την εβδομάδα που είχε προηγηθεί. Αν και τα τελευταία νούμερα παραμένουν υψηλά και έχουν φτάσει στο σύνολο τις 26 εκατ. χαμένες θέσεις εργασίας τις τελευταίες 5 εβδομάδες καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει μαζικό lockdown, με την παραγωγή να έχει παγώσει και να πραγματοποιούνται απολύσεις.

 

 

 

 

Share This