Μικτά πρόσημα καταγράφει η Wal Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αντισταθούν στις ρευστοποιήσεις λόγω των αρνητικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία και εξαιτίας των εξίσου αρνητικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,18% και διαπραγματεύεται στις 23.557,98 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ενισχύεται κατά 0,04% στις 2.799 μονάδες, ενώ αντίθετα ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,29% στις 8.470,10 μονάδες.

Απώλειες καταγράφονται και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την χθεσινή άκαρπη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις διαφορετικές προσεγγίσεις για το Ταμείο Ανασυγκρότησης, που θα αξιοποιηθεί για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού. Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν ακόμη τα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο της είδησης ότι η πρώτη κλινική δοκιμή πειραματικού φαρμάκου της Gilead Sciences για την αντιμετώπιση του κορονοϊού δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Πιέσεις στην χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ ασκούν και τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου της χώρας, σύμφωνα με τα οποία, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών «βούλιαξαν» κατά 14,4% τον Μάρτιο, κυρίως λόγω της πτώσης της ζήτησης για αυτοκίνητα και φορτηγά. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από το 2014, ενώ ξεπέρασε τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για πτώση 12%.

Μία ακόμη εξέλιξη που δημιουργεί ανησυχία στους επενδυτές αποτελούν οι δηλώσεις του επικεφαλής της Lloyd’s στο Λονδίνο, John Neal, ο οποίος τόνισε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες θα καταγράψουν ιστορικό ρεκόρ ζημιών το 2020, λόγω της επέλασης του κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα, ο Neal δήλωσε στους Financial Times ότι η πανδημία είναι «αναμφίβολα η μεγαλύτερη ασφαλιστική πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κλάδος, κατά κάποιον τρόπο»

Share This