Το νομοσχέδιο θέτει 370 δισ. δολάρια προς βοήθεια σε μικρές επιχειρήσεις που προσπαθούν να διατηρήσουν τους υπαλλήλους σε μισθοδοσία, καθώς κλείνουν για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του Covid-19. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε ένα πακέτο ανακούφισης της Οικονομίας, ύψους 484 δισ. δολαρίων, την Παρασκευή, καθώς η Ουάσινγκτον σχεδιάζει τα επόμενα βήματα στην άνευ προηγουμένου προσπάθειά της να σώσει την Οικονομία και το σύστημα Υγείας, που έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία.

Το νομοσχέδιο θέτει 370 δισ. δολάρια προς βοήθεια σε μικρές επιχειρήσεις που προσπαθούν να διατηρήσουν τους υπαλλήλους σε μισθοδοσία, καθώς κλείνουν για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του Covid-19. Χορηγεί 75 δισ. δολάρια σε νοσοκομεία που αγωνίζονται να καλύψουν το κόστος κατά τη διάρκεια της κρίσης και 25 δισ. δολάρια για προσπάθειες αύξησης των τεστ για την ασθένεια.

Η νομοθεσία περιλαμβάνει:

– 310 δισ. δολάρια σε νέα κεφάλαια για το λεγόμενο Πρόγραμμα Προστασίας Μισθού, το οποίο παρέχει δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις που μπορούν να παραγραφούν εάν χρησιμοποιηθούν για μισθούς, παροχές, ενοίκια και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. 60 δισ. δολάρια προορίζονται για μικρούς δανειστές.
– 60 δισ. δολάρια για δάνεια και επιχορηγήσεις για βοήθεια σε καταστροφές για μικρές επιχειρήσεις.
– 75 δισ. δολάρια σε επιχορηγήσεις σε νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν υπερπληθώρα ασθενών.
– 25 δισ. δολάρια για την ενίσχυση των δοκιμών κορωνοϊού, βασικό μέρος των προσπαθειών για άνοιγμα της οικονομίας.

 

 

 

 

 

Share This