Σύμφωνα με τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις και τις εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί, το χρονολόγιο των επόμενων κινήσεων από τους εργοδότες και τους εργαζόμενους προβλέπει τα ακόλουθα στάδια.

Μπαζιωτόπουλος  Λεωνίδας – Φοροτεχνικός

1) Ενώ στις 24 Απριλίου έληξε η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων αποζημίωσης ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων με τη μορφή Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε. και Ι.Κ.Ε.) στο “myBusinessSupport”, με νέα απόφαση του υπουργείου, δόθηκε παράταση για υποβολή μέχρι τις 28 Απριλίου.

2) Από τη Δευτέρα 27 Απριλίου έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου, θα λάβουν τα 800 ευρώ, με πίστωση του τραπεζικού τους λογαριασμούς, που έχουν δηλώσει, όσοι υπέβαλλαν δήλωση στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr από τις 11 έως 20 Απριλίου.

3) Στις ίδιες ημερομηνίες από τις 27-30 Απριλίου, θα λάβουν το επίδομα και όσοι προχώρησαν σε διορθώσεις – συμπληρώσεις – ανακλήσεις των αρχικών υπεύθυνων δηλώσεων μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης υποβολών, από τις 21 έως και 23 Απριλίου.

4) Μέχρι την Πέμπτη 30 Απριλίου, μπορούν να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν υποβάλλει μέχρι τώρα.

5) Στο διάστημα από 1η μέχρι και 5 Μαΐου, οι εργαζόμενοι μπορούν να προβούν σε διορθώσεις – συμπληρώσεις – ανακλήσεις υπεύθυνων δηλώσεων μέσα από το σύστημα ΈΡΓΑΝΗ.

6) Η τελευταία φάση της καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, προγραμματίζεται να γίνει από 5 έως και 10 Μαΐου.

Share This