Εκτάκτως στη Σάμο αναμένεται να βρεθεί το πρωί της Τρίτης 28 Απριλίου ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Ο κ. Μηταράκης θα συναντηθεί με τον δήμαρχο του νησιού αλλά και με τη διοίκηση της Δομής μεταναστών. Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα μεταβεί στο νησί μετά από τα επεισόδια που ξεκίνησαν χθες 26 Απριλίου. Πιο συγκεκριμένα,  φωτιές ξέσπασαν χθες το απόγευμα και το βράδυ, καθώς και σήμερα το πρωί στο κέντρο μεταναστών και προσφύγων στο Βαθύ της Σάμου.

Οκτώ συλλήψεις για τα επεισόδια

Οκτώ άτομα, αιτούντες άσυλο που διαμένουν στον καταυλισμό της Σάμου, συνελήφθησαν σήμερα κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, καθώς και για τα αδικήματα, του εμπρησμού, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της πρόκλησης φθορών και της εκβίασης. Σύμφωνα με τη σε βάρος τους δικογραφία, υποκίνησαν και συμμετείχαν σε επεισόδια με βιαιοπραγίες, κυρίως σε βάρος αλλοδαπών που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου, ενώ έβαλαν και φωτιές.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι εκβίαζαν άλλους αιτούντες άσυλο που διέμεναν στη δομή, προκειμένου έναντι χρηματικής αμοιβής να τους επιτρέπουν την πρόσβαση σε παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη δυο αιτούντες άσυλο, που έχουν συμπεριληφθεί στη σχηματισθείσα ποινική δικογραφία.

 

 

 

Share This