Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έκανε γνωστό ότι θα διανείμει αύριο 1.049.000 ευρώ σε 5.676 δικηγόρους και 633 ασκούμενους για οικονομική στήριξη. Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι.Το ποσό του 1.049.000 ευρώ διανέμει αύριο ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του, σε 5.676 Αθηναίους δικηγόρους και σε 633 ασκούμενους δικηγόρους για την οικονομική στήριξή τους. Αναλυτικότερα, οι δικηγόροι θα λάβουν 200 ευρώ και οι ασκούμενοι 100 ευρώ, ενώ δικαιούχοι είναι αυτοδικαίως οι ΑΜΕΑ δικηγόροι, χωρίς κανένα οικονομικό κριτήριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΔΣΑ, «στεκόμενος αρωγός στους συναδέλφους που βιώνουν τις πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημίας του Covid-19 και ενώ η Πολιτεία έως σήμερα μετά από 45 ημέρες πλήρης επαγγελματικής απραξίας, δεν έχει προβεί στην καταβολή των υπεσχημένων για την οικονομική στήριξη των επιστημόνων-δικηγόρων, διανέμει αύριο από τον τηρούμενο σε αυτόν Λογαριασμό Αλληλεγγύης στους δικαιούχους συναδέλφους με βάση τη σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου».

Σε υλοποίηση αυτών συνεδρίασε σήμερα η επιτροπή Αλληλεγγύης του ΔΣΑ, αποτελούμενη από τη σύμβουλο-ταμία Μαρινέττα Γούναρη-Χατζησαράντου και τους συμβούλους Κωνσταντίνο Ρίζο, Γεώργιο Κλεφτοδήμο, Ιωάννη Κάπο, Ζώη Σταυρόπουλο και Βενιαμίν Μπατή.

Η επιτροπή αφού εξέτασε τις αιτήσεις που υπεβλήθησαν έως και 21/4/2020, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του ΔΣΑ, διαπιστώθηκε ότι τα κριτήρια που είχε θέσει με την από 6/4/2020 απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο, πληρούν 5.676 δικηγόροι και 633 ασκούμενοι δικηγόροι.

Η πίστωση των ανωτέρω ποσών (200 ευρώ για τους δικαιούχους δικηγόρους και 100 ευρώ για τους δικαιούχους ασκούμενους δικηγόρους, αφορολόγητα) θα γίνει αύριο Τρίτη 28 Απριλίου από τη Τράπεζα Πειραιώς, στους δηλωθέντες από τους δικαιούχους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ακόμη, ο ΔΣΑ αναφέρει ότι «για τους δικαιούχους του Ειδικού Διανεμητικού Λογαριασμού νέων δικηγόρων προβλέπεται μέρισμα ποσού 60 ευρώ (μικτά) για το χρονικό διάστημα 1/1/2020 μέχρι 31/3/2020».

 

 

 

 

 

Share This