Με στόχο να μετριαστούν οι απώλειες που έχει υποστεί η γερμανική αεροπορική εταιρεία Condor εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η Κομισιόν ενέκρινε να δοθεί πακέτο ύψους 550 εκατ. ευρώ.

Εγκρίθηκε από την Κομισιόν η πρόταση για να δοθούν εγγυήσεις δανείων ύψους 550 εκατ. ευρώ από την γερμανική κυβέρνηση στην αεροπορική εταιρεία τσάρτερ Condor, δεχόμενη ότι η ενέργεια συνάδει με τους τροποποιημένους κανόνες της ΕΕ περί κρατικής ενίσχυσης. Το μέτρο αυτό της γερμανικής κυβέρνησης αποσκοπεί στη μερική αποζημίωση των απωλειών που είχε η αεροπορική εταιρία εξαιτίας του κορονοϊού.

«Συνεργαζόμαστε με τα κράτη μέλη για να βρούμε λειτουργικές λύσεις υποστήριξης των εταιριών σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, σε αρμονία με τους ευρωπαϊκούς κανόνες», δήλωσε η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος, υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού Μαργκρέιτε Βέστεϊγερ.

Η στήριξη θα πάρει τη μορφή κρατικών εγγυήσεων για δάνεια ύψους 550 εκατ. ευρώ τα οποία θα δοθούν μέσω της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW . Οι ακριβείς απώλειες της Condor θα υπολογιστούν μετά την κρίση του κορονοϊού, με βάση τα αποτελέσματα χρήσης για το 2020. Σημειώνεται ότι η Condor είναι γερμανική αεροπορική τσάρτερ που εξυπηρετεί 126 προορισμούς με επίκεντρο τα ταξίδια αναψυχής.

Λόγω της εισόδου σε διαδικασία εκκαθάρισης της μητρικής εταιρίας Thomas Cook Group το 2019, η Condor παρουσίασε ελλείμματα ρευστότητας και έπρεπε να διαγράψει σημαντικές απαιτήσεις έναντι άλλων εταιριών του ομίλου. Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Αυγούστου του 2019 η Επιτροπή ενέκρινε γερμανικό σχέδιο διάσωσης 380 εκατ. ευρώ για τη διάσωση της Condor.

 

 

 

 

Share This