Προτεοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα με την σταδιακή άρση περιοριστικών μέτρων, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η καθημερινότητά μας μέχρι να βρεθεί εμβόλιο δεν θα είναι ίδια. Την πρωτομαγιά ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα. Δεν μπορούν να γίνουν μετακινήσεις. Οι συγκεντρώσεις για τους εορτασμούς μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στη μετάδοση του ιού», είπε.

Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός τόνισε πως αύριο,  μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για το επόμενο διάστημα της επιστροφής στην κανονικότητα.

Μιλώντας για τα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε πως παρατείνεται προληπτικά η καραντίνα στο δήμο Μήκης σε Ξάνθη έως 4 Μαΐου ενώ από αύριο παύει η άρση των περιορισμών σε παραλίες Θεσσαλονικής, Πάτρας και Βόλου.

«Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στο δήμο Μήκης στην Ξάνθη μέχρι τις 4 Μαΐου, ενώ αύριο λήγουν τα περιοριστικά μέτρα στις παραλίες Θεσσαλονίκης, Βόλου και Πάτρας. Μέχρι τις 4 Μαΐου θα εξακολουθήσει να υπάρχει έλεγχος στους Κήπους το Έβρου, στους εισερχόμενους από την Τουρκία», πρόσθεσε.

 

 

 

 

 

Share This