Η σαφής διάθεση μέρους των επενδυτών να προχωρήσουν σε κατοχύρωση κερδών, ανακόπτει σημαντικά την ανοδική πορεία του Γενικού Δείκτη, παρά την πολύ καλή εικόνα των τραπεζικών μετοχών. Σαφής περιορισμός κερδών σημειώνεται στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να προχωρούν σε στοχευμένη κατοχύρωση κερδών, καθώς αρκετές μετοχές έχουν σημειώσει ισχυρή άνοδο.

Αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να εμφανίζει κέρδη της τάξης του 0,78% στις 631 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 36,75 εκατ. ευρώ. Εκ των 118 μετοχών που «κινούνται», οι 41 εμφανίζουν κέρδη, 58 σημειώνουν απώλειες, ενώ 19 παραμένουν αμετάβλητες. Θετική παραμένει η πορεία και του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης με κέρδη της τάξης του 1,2%, ενώ στο +2% βρίσκεται ο τραπεζικός δείκτης.

Ταυτόχρονα μία ακόμη έκθεση, αυτή τη φορά της Capital Economics, τονίζει ότι η ελληνική οικονομία θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία κυρίως εξαιτίας των σοβαρών επιπτώσεων στον τουρισμό, έναν τομέα – τροφοδότη για το ελληνικό ΑΕΠ. Η Capital Economics αναμένει ότι η ύφεση θα φθάσει φέτος τουλάχιστον στο 6% ενώ μπορεί να είναι πιο επιθετική εάν υπάρξει περαιτέρω παράταση των μέτρων περιορισμού.

Στο ευρύτερο ταμπλό του Χρηματιστηρίου οι Motor Oil και Coca Cola συντηρούν τα κέρδη τους στο 3,1%, με τις Aegean και Alpha Bank να ακολουθούν με 2,86% και 2,38% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Eurobank, Titan, Jumbo και ΕΧΑΕ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, Μυτιληναίος και Εθνική. Στον αντίποδα, η Βιοχάλκο χάνει 3,89%, ενώ άνω του 2% είναι η πτώση σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Ελλάκτωρ. Απώλειες 1,43% σημειώνει η Τέρνα Ενεργειακή και 1,12% η Λάμδα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Φουρλής, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης και ΟΛΠ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This