Μερίδιο της Deutsche Lufthansa ετοιμάζεται να πάρει το γερμανικό Δημόσιο, ως όρο για την παροχή πακέτου διάσωςη ύψους 9 δισ. ευρώ, ώστε να μπορέσει η αεροπορική να αντιμετωπίσει το πλήγμα της πανδημίας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η απόφαση, αναμένεται να βγει τις επόμενες μέρες για ένα συνολικό πακέτο διάσωσης που θα ξεπερνά κατά δυο φορές τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας που ανέρχεται σε 4 δισ. ευρώ, ανέφερε πηγή υπό το καθεστώς ανωνυμίας. Μια από τις επιλογές που συζητούνται περιλαμβάνει θέσεις για το κράτος στο ΔΣ της εταιρείας και μάλιστα με δικαίωμα βέτο σε στρατηγικής σημασίας αποφάσεις.

Εκπρόσωπος της Lufthansa αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, ενώ Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Bloomberg ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Νωρίτερα σήμερα, το Business Insider είχε αναφέρει ότι η Lufthansa αναμένεται να λάβει πακέτο στήριξης 9 δισ. ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση έναντι απόκτησης μεριδίου στην εταιρεία από το γερμανικό κράτος, θέσεων στο εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας και δυνατότητας βέτο σε στρατηγικής σημασίας αποφάσεις.

Οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με πηγές του BI, είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν εντός της ημέρας. Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει άνοδο που φθάνει το 12%.

Το πακέτο διάσωσης ακολουθεί ένα ακόμη μεγαλύτερο από πλευράς των κυβερνήσεων Γαλλίας και Ολλανδίας (11 δισ. ευρώ) για τη σωτηρία του αερομεταφορέα Air France-KLM, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ επεξεργάζεται εδώ και πολλές εβδομάδες το σχέδιο διάσωσης καθώς η Lufthansa χάνει ένα εκατ. ευρώ την ώρα, όσο κρατούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Ο CEO, Carsten Spohr, προειδοποίησε την Παρασκευή ότι ο αερομεταφορέας ίσως βρεθεί αντιμέτωπος με πρόβλημα ρευστότητας σε λίγες εβδομάδες και ότι χρειάζεται κρατική βοήθεια.

 

 

Share This