Πόσοι από εμάς θα ανοίξουν και πόσοι θα μπορέσουν να παραμείνουν ανοιχτοί;”

Τα πράγματα εί ναι δύσκολα. Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Η εποχή μετά την καραντίνα θα είναι δύσκολη για την πραγματική οικονομία. Έτσι, στον καλοκαιρινό καιρό ποντάρουν εστιατόρια και καφετέριες, που ανεβάζουν τα ρολά την 1η Ιουνίου, με τραπέζια μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Οι μεζούρες έχουν βγει και οι επιχειρηματίες μετράνε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ των τραπεζιών, υπολογίζοντας το πολύ τέσσερις πελάτες στο καθένα.

Σερβιτόροι θα μπορούν να εργάζονται αυστηρά με μάσκα και γάντια. Το θέμα είναι τι κλίμα θα δημιουργεί αυτό για τον πελάτη και τελικά για το πόσο θα καταφέρει να μείνει ανοιχτή η επιχείρηση, όπως λένε οι καταστηματάρχες. Επιπλέον ζητούν διαγραφή χρεών και βοήθεια για να ρίξουν τις τιμές και να αυξηθεί η κατανάλωση. Μεγάλος πονοκέφαλος, οι υποχρεώσεις που μαζεύτηκαν την περίοδο της καραντίνας και τώρα θα πρέπει να πληρωθούν μαζεμένες.

Όπως λένε οι καταστηματάρχες, στην Ευρώπη το κράτος έδωσε χιλιάδες ευρώ σε επιχορηγήσεις σε κάθε επιχείρηση. Όσες επιχειρήσεις έχουν μπει στα μέτρα στήριξης δεν μπορούν να κάνουν απολύσεις, αλλά αν η κυβέρνηση δεν κάνει κάτι ουσιαστικό οι εργαζόμενοι θα δουν τις συμβάσεις τους να μετατρέπονται σε εκ περιτροπής απασχόληση και θα περιμένουν το επίδομα για να ζήσουν.

 

 

 

 

Share This