Στην τελευταία ενημέρωση της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών, ΙΑΤΑ, για τις συνθήκες των πτήσεων, των απαγορεύσεων και των εξαιρέσεων σε 200 και πλέον χώρες, αναφέρονται λεπτομερώς όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζουν οι επιβάτες εν τω μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Λόγω της συνεχούς εξέλιξης της πανδημίας, καθώς και των μεταβολών ή και αναπροσαρμογών στα μέτρα που λαμβάνει η κάθε χώρα, η ΙΑΤΑ συνιστά στο επιβατικό κοινό να ενημερώνεται καθημερινά για τις εξελίξεις στις αερομεταφορές αλλά και να επικοινωνεί με τις συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες για την επαλήθευση των ισχυόντων κανόνων. Στο πλαίσιο αυτό, διευκρινίζει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ακρίβεια των πληροφοριών και δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις.

Παράλληλα, αναρτώνται πληροφορίες για τις εξαιρέσεις και τις απαγορεύσεις σχετικά με τις υπηκοότητες και τις χώρες προέλευσης των ταξιδιωτών. Το εργαλείο αυτό είναι ένας καλός πρώτος σύμβουλος, τόσο για τους επαγγελματίες που αναμένουν την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών ώστε να γνωρίζουν τι ισχύει κάθε μέρα και να κάνουν τον προγραμματισμό τους, αλλά και για το ευρύτερο φάσμα των επιβατών που βιώνουν τις επιπτώσεις της πανδημίας παγκοσμίως, όντας σε «καραντίνα» ή σε αυτό-περιορισμό σε κάθε χώρα, έχοντας αναβάλλει αναγκαστικά τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Τέλος, η εν λόγω χαρτογράφηση δίνει και μία πολύ καλή εικόνα των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, όπως ισχύουν σε κάθε μία από τις χώρες που περιλαμβάνονται στη λίστα της ΙΑΤΑ, προϊδεάζοντας ίσως και για το τι θα ισχύσει στο άμεσο μέλλον.

 

 

 

 

 

 

Share This