“Η ατομική ευθύνη είναι το όπλο μας σε αυτή τη νέα φάση”τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς στην τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων αυτοπροστασίας επισήμανε στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό το απόγευμα της Τετάρτης, επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Τα θετικά αποτελέσματα μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο, εκείνο της σταδιακής άρσης των μέτρων. Η κυκλοφορία του ιού μειώθηκε, ωστόσο παραμένει εδώ, και δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία, γι’ αυτό η ατομική ευθύνη είναι το μεγάλο μας όπλο”.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε με έμφαση ότι μέχρι τη Δευτέρα ισχύουν στο ακέραιο τα περιοριστικά μέτρα. Επίσης, οι συγκεντρώσεις όπως στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία συνανθρώπων μας. Για τον λόγο αυτό, τα μέτρα θα πρέπει να τηρηθούν με αυστηρότητα μέχρι τις 4 Μαΐου.

Στη συνέχεια, ωστόσο οι πολίτες θα πρέπει να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή, να χρησιμοποιούν τα αντισηπτικά, τα προστατευτικά γάντια και τις μάσκες όταν θα εισέρχονται σε κλειστούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς. Ακόμη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε ότι κρούσματα θα συνεχίσουν να εμφανίζονται και για τον λόγο αυτό είναι πολύ πιθανό να επανεργοποιηθούν περιοριστικά μέτρα κατά τόπους και όπου αυτό είναι αναγκαίο.

 

 

 

 

Share This