Στα γραφεία της ανακρίτριας αναμένεται να παρουσιασθούν οι μάρτυρες για την πολύκροτη υπόθεση, ενώ οι πιστωτές αξιώνουν να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της νέας εταιρείας. Θέμα ημερών είναι πλέον να αρχίσουν να εμφανίζονται ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας οι μάρτυρες που θα κληθούν για την υπόθεση της Folli Follie, μεταξύ των οποίων και τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, που είχαν κεντρικό ρόλο στη διοίκηση της εισηγμένης.

Οι κλήσεις στους μάρτυρες είχαν σταλεί νωρίτερα, αλλά δεν κατέστη δυνατό να καταθέσουν, λόγω των περιοριστικών μέτρων και, ειδικότερα, της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων. Τώρα, με την επανεκκίνηση λειτουργίας των δικαστηρίων, οι κληθέντες αναμένεται να αρχίσουν να εμφανίζονται ενώπιον της ανακρίτριας.

Η σημερινή διοίκηση της Folli Follie, στην οποία δεν έχει πλέον επιρροή ο βασικός μέτοχος, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, μετά τις παρεμβάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχει ανακοινώσει ότι κατατέθηκε υπόμνημα και δήλωση παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας που περιλαμβάνεται στην δικογραφία που εκκρεμεί ενώπιον της ανακρίτριας του 35ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνας Αλεξοπούλου, κατά πρώην στελεχών του Ομίλου της Εταιρείας για όλες τις αξιόποινες πράξεις, για τις οποίες έχει ασκηθεί δίωξη.

Σύμφωνα με τη σχετική δήλωση, «η Διοίκηση της Εταιρείας υποστηρίζει κάθε ενέργεια των λειτουργών της Δικαιοσύνης για την διαλεύκανση της αλήθειας, την αποκατάσταση της περιουσιακής ζημίας της Εταιρείας, καθώς επίσης και την επανόρθωση της τρωθείσης, από τις αξιόποινες πράξεις των υπαιτίων προσώπων, εμπορικής φήμης και του ονόματος της Εταιρείας στην εγχώρια και διεθνή αγορά».

Την ίδια ώρα, νέα τροπή λαμβάνουν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για το σχέδιο διάσωσης, παρότι έχει ήδη δοθεί από πλευράς τους η αρχική έγκριση. Οι πιστωτές φέρονται να ζητούν να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο και όχι ποσοστό μειοψηφίας στη νέα εταιρεία που θα διαδεχθεί την Folli Follie, ώστε να μην έχει τον έλεγχο ο παλαιός μέτοχος, Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι «η διαπραγμάτευση με τους ομολογιούχους πιστωτές σχετικά με την εξυγίανση της επιχειρηματικής δραστηριότητας προχωρεί κανονικά με την οριστικοποίηση των απαραίτητων εγγράφων για την υποβολή της αίτησης κατ’ άρθρα 106β και 106δ ΠτΚ, προκειμένου να αντιμετωπισθεί κατά το δυνατόν η προξενηθείσα ζημία της Εταιρείας από τους υπαιτίους, οι οποίοι διερευνώνται από τις αρμόδιες Δικαστικές και Εποπτικές Αρχές και έναντι των οποίων η Εταιρεία επιφυλάσσει τις αστικές της αξιώσεις».

 

 

 

 

Share This