Η επιδότηση της δόσης θα είναι κλιμακωτή. Θα ξεκινάει από ψηλά και θα φθίνει εν συνεχεία.H επιδότηση της δόσης μπορεί υπό κάποιες προϋποθέσεις, στο πρώτο 3μηνο θα φτάνει και το 90% για δανειολήπτες που αποδεδειγμένα έχουν υποστεί ζημιά από την πανδημία. Το σύστημα θα προβλέπει μείωση της επιδότησης τα επόμενα 3μηνα.

Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση επιβραβεύει συνεπείς δανειολήπτες. Αυτούς δηλαδή που μέχρι π.χ. τον Φεβρουάριο εξυπηρετούσαν κανονικά το δάνειό τους και εν συνεχεία τους έπληξε η πανδημία και απώλεσαν μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους, είτε είναι επιχειρηματίες, επαγγελματίες ή εργαζόμενοι.

Με το παραπάνω πλαίσιο,  επιβραβεύονται για πρώτη φορά από την εκδήλωση της κρίσης χρέους οι συνεπείς δανειολήπτες, οι οποίοι θα λάβουν επιδότηση δόσης, ενώ θα ενισχυθεί η κουλτούρα πληρωμών. Από το νέο πλαίσιο, εξαιρούνται εκείνοι που δεν έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, δηλαδή δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, αλλά και όσοι ιδιωτικοί υπάλληλοι ή αυτοαπασχολούμενοι δεν επηρεάστηκαν από την κρίση.

Share This