Τα νέα δεδομένα για τον μήνα Μάιο για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

ΜΠΑΖΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ -ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ

1). Η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα συνεχιστεί για όσους εργαζόμενους παραμείνουν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής, σε σχέση με το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η αναστολή. Οι επιχειρήσεις που θα κάνουν χρήση του μέτρου υποχρεούνται να μην προβούν σε μειώσεις προσωπικού, ώστε να διασφαλίζεται η διατήρηση των θέσεων εργασίας και του είδους της σύμβασης εργασίας.

2) . Οι αναστολές βεβαιωμένων οφειλών προς ΔΟΥ και ασφαλιστικά ταμεία εξακολουθούν να υφίστανται, τον Μάιο, για το σύνολο των μέχρι σήμερα πληττόμενων επιχειρήσεων.

3). Η έκπτωση 40% επί του ενοικίου της επιχείρησης, όπως και της πρώτης κατοικίας και της φοιτητικής κατοικίας τέκνων των εργαζομένων της, συνεχίζει να υφίσταται και τον Μάϊο, για το σύνολο των μέχρι σήμερα πληττόμενων επιχειρήσεων. Για τις επιχειρήσεις που θα ανοίξουν τον Μάιο, το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα επαναληφθεί για τους επόμενους μήνες.

4) . Δημιουργείται, ανάλογα και με τη χρονική στιγμή υλοποίησης των σχετικών ευρωπαϊκών αποφάσεων, μηχανισμός υποστήριξης της απασχόλησης με τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης της εργασίας, με στόχο την τόνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων.

5) . Δρομολογείται, εντός των επόμενων δύο μηνών, μία δεύτερη επιστρεπτέα προκαταβολή, όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι επιχειρήσεις.

6) . Υλοποιούνται εντός του Μαΐου, στοχευμένες κλαδικές πολιτικές, σε τομείς που υφίστανται τα μεγαλύτερα οικονομικά πλήγματα, όπως πχ. , ο τουρισμός, οι μεταφορές και τομείς του πρωτογενούς τομέα.

7) . Παρατείνεται η προστασία της Α’ κατοικίας, με τα χαρακτηριστικά του υφιστάμενου Νόμου, για τρεις ακόμη μήνες, έως το τέλος Ιουλίου 2020.

Share This