Αγγίζοντας τα 20 δολάρια το αμερικάνικο πετρέλαιο , έκλεισε με πτώση χθες το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στη Wall Street. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με 23.723,69 μονάδες, μειώθηκε κατά 622,03 μονάδες , δηλαδή -2,56%.

Ειδική Φοροτεχνικός Φιλοθέη Μακριδάκη

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε με 8.604,95 μονάδες, μειώθηκε κατά 284,60 μονάδες, δηλαδή 3,20%. Ο διευρυμένος δείκτης Standard & Poor’s 500, που περιλαμβάνει τις 500 μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες, έκλεισε με 2.830,71 μονάδες, μειωμένος κατά 81,72 μονάδες , δηλαδή -2,81%. Το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Ιουνίου σημείωσε άνοδο 94 σεντς ή 5% στα 19,78 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Μετά τα τελευταία χτυπήματα για τον μήνα που έφυγε, τον άφησαν να ανήκει στους μήνες κερδών . Ευκαιρία εδώ να αναφέρουμε ότι πλέον μια ελληνική εταιρεία μπορεί να πωλήσει συμμετοχές που κατέχει σε άλλο νομικό πρόσωπο χωρίς να φορολογηθεί για την υπεραξία που θα προκύψει, φυσικά πάντα πληρώνοντας συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πολλές διατάξεις έχουν βελτιωθεί προκειμένου να ενδυναμωθεί η ανταγωνιστικότητας της χώρας μας και να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την προσέλκυση επενδύσεων μέσω ποικίλων σχημάτων. Κάτι το οποίο φυσικά δεν είναι ουτοπία αλλά πραγματικότητα εφόσον τα κέρδη από τη διάθεση θυγατρικών εταιρειών απαλλάσσονται του φόρου στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε Και ως απάντηση στο ερώτημα που θέσατε, να αναφέρουμε ότι οι ζημίες ενός νομικού προσώπου που προέρχονται από τη μεταβίβαση τίτλων συμμετοχής μπορούν να αναγνωριστούν προς έκπτωση μετά την 1η/1/2020, υπό προϋποθέσεις .

Εδώ θα είμαστε κατά την διάρκεια υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να ενημερώνουμε και να συμβουλεύουμε για κάθε δύσκολο και πολύπλοκο πρόβλημα.

Share This