Σημαντικά σημεία υποβολής δήλωσης ακινήτων Ε9

Ενημερώνει η Φιλοθέη Μακριδάκη Εξειδικευμένη Φοροτεχνικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Ιδιωτών

1. Πηγαίνω στο έτος που θέλω να υποβάλλω τη μεταβολή του Ε9 και από τις διαθέσιμες ενέργειες της αρχικής σελίδας, επιλέγω δημιουργία δήλωσης Ε9 ώστε να μπορέσω να κάνω τις απαραίτητες τροποποιήσεις.

2. Μπορώ να εισάγω ή μεταβάλλω ή διαγράψω ακίνητο των πινάκων 1 όπου είναι τα κτίσματα και τα οικόπεδα και 2 όπου είναι τα γήπεδα.

3. Εάν βάλετε ακίνητο, συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία που αφορούν τα περιγραφικά στοιχεία του ακινήτου (τετραγωνικά μέτρα, είδος εμπράγματου δικαιώματος, ποσοστό συνιδιοκτησίας κ.τ.λ.) , μπορείτε να κάνετε και γεωγραφικό εντοπισμό του ακινήτου, επιλέξτε νομό, δημοτικό διαμέρισμα και δρόμους οικοδομικού τετραγώνου.

4. Μπορείτε να τροποποιήστε περιγραφικά στοιχεία ακινήτου.

5. Στην οριστική υποβολή του Ε9 πρέπει να γραφεί ο αριθμός παροχής ρεύματος των κτισμάτων.

6. Ανάλογα με την αιτία μεταβολής, εισαγωγή, ή διαγραφή ακινήτου, πρέπει να συμπληρώσετε τα αντίστοιχα πεδία, αιτιολόγησης της μεταβολής (αριθμός και ημερομηνία συμβολαίου, ΑΦΜ συμβολαιογράφου)

7. Στην οριστική υποβολή, ίσως ζητηθούν τυχόν παραλείψεις.

8. Κάθε ενέργεια μπορεί να αποθηκευτεί δίχως να οριστικοποιηθεί ταυτόχρονα. 9. Όταν ολοκληρώσετε τις μεταβολές κάντε έλεγχο μέσω της προεπισκόπησης.

10. Επιλέξτε οριστική υποβολή της δήλωσης Ε9 και ανάλογα την περίπτωση συνεχίστε με μεταφορά της δήλωσης στο επόμενο έτος.

 

Share This