Την τουριστική σεζόν περίμεναν για να ανασάνουν… οικονομικά, μα το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί ανέτρεψε τα σχέδιά τους και τους προκαλεί “ασφυξία”. Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν όσοι δεν έχουν ενταχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις.

“Τελείως ξεκρέμαστοι” και σε “δεινή θέση” βρίσκονται, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νίκο Κοκολάκη, οι συνάδελφοί του οι οποίοι έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος… από τον περασμένο Δεκέμβρη, μια και δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να μπουν στο ταμείο ανεργίας. Την τουριστική σεζόν περίμεναν για να ανασάνουν… οικονομικά, μα το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί ανέτρεψε τα σχέδιά τους και τους προκαλεί ασφυξία.

Ο κ. Κοκολάκης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν υπάρχει σαφής και επίσημη ενημέρωση από το κράτος και τα συναρμόδια Υπουργεία, για το τι μέλλει γενέσθαι και ιδίως για τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Άγνωστο παραμένει και το εάν υπάρχει η δυνατότητα σύναψης διμερών συμφωνιών μεταξύ των κρατών (πχ της Ελλάδας με μία χώρα της βορείου Ευρώπης) για την μετακίνηση τουριστών. Όσο υφίστανται οι ασάφειες, τόσο θα αυξάνεται και η ανησυχία στις τάξεις των εργαζομένων και των επιχειρηματιών.

Πάντως, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων παραμένει αμετακίνητο στις “τεκμηριωμένες νομικά” προτάσεις – απόψεις που έχει διατυπώσει, όπως:

– Την πρόσληψη όλων των εργαζομένων, κι όσες-οι δεν δουλέψουν να μπουν στο καθεστώς αναστολής και να τύχουν των ανάλογων ευνοϊκών ρυθμίσεων

– Την αποζημίωση ειδικού σκοπού από το κράτος

-Την κάλυψη της ασφαλιστικής δαπάνης

-Την έκπτωση ενοικίου

-Την διατήρηση των θέσεων εργασίας και για το 2021

 

 

 

 

Share This