Οι τιμές του χρυσού μπορεί να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις ανόδου σε νέα υψηλά που εκφράστηκαν νωρίτερα μέσα στο έτος, μετά τις απώλειες που υπέστησαν τον Μάρτιο, εκτιμά η Τζόνι Τέβες, στρατηγική αναλύτρια της επενδυτικής τράπεζας UBS.

«Υπάρχει αυξανόμενη δυναμική για τον χρυσό, καθώς, κατά την άποψή μου, θα “σπάσει” τα 1.800 δολάρια», ανέφερε μιλώντας στο CNBC.

H τράπεζα έχει τοποθετήσει τη βραχυπρόθεσμη τιμή – στόχο στα 1.790 δολ/ουγγιά, καθώς, όπως αναφέρει η Τέβες, «το ενδιαφέρον των επενδυτών συνεχίζει να αυξάνεται σε αυτό το περιβάλλον αβεβαιότητας και αρνητικών πραγματικών επιτοκίων».

Στις σημερινές συναλλαγές στη Σιγκαπούρη, η τιμή σποτ του χρυσού ήταν πέριξ των 1.698,61 δολ/ουγγιά – αύξηση σχεδόν 12% από τις αρχές του έτους.

Την περασμένη εβδομάδα, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού δημοσιοποίησε τις τάσεις ζήτησης για το α’ τρίμηνο του 2020, όπου υπογράμμισε ότι ξέσπασμα του κορωνοϊού ήταν ο μοναδικός μεγάλος παράγοντας που επηρέαζε τη ζήτηση για χρυσό. Οσο εξαπλωνόταν η πανδημία και ο πιθανός οικονομικός της αντίκτυπος, τόσο οι επενδυτές αναζητούσαν καταφύγιο σε ασφαλή assets. Τα ETF του χρυσού είχαν τις μεγαλύτερες εισροές των τελευταίων τεσσάρων ετών, εν μέσω της αβεβαιότητας και της μεταβλητότητας στις χρηματαγορές.

Όπως ανέφερε η Τέβες, «ο χρυσός γίνεται ελκυστικός σε αυτό το περιβάλλον όπου υπάρχει πολύ υψηλή αβεβαιότητα, όπου η ανάπτυξη αναμένεται να εξασθενήσει και ταυτόχρονα υπάρχουν αρνητικά επιτόκια που καθιστούν τον χρυσό ελκυστικό, ως μέσο διαφοροποίησης στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών».

 

 

Share This