Η χώρα διανύει την δεύτερη ημέρα άρσης των περιορισμών και των απαγορεύσεων και οι ειδικοί εξετάζουν προσεκτικά τα δεδομένα κάθε μέρα. O Νίκος Σύψας, καθηγητής λοιμωξιολογίας της ιατρικής σχολής, ανέλυσε την έως τώρα πορεία της χώρας στην διαχείριση της πανδημίας και αναφέρθηκε στις ανησυχίες των ειδικών για το νέο στάδιο που διανύουμε. Μιλώντας στο Mega και στο Live News, αναφέρθηκε στο εμβόλιο και το φάρμακο κατά του ιού.

Οι ειδικοί εξετάζουν ενδελεχώς τα δεδομένα καθημερινά. Περιμένουν να δουν αν και πόσο θα αυξηηθούν τα κρούσματα ώστε να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις.  Ο κ. Σύψας τόνισε πως:«παρακολουθώντας την κοινωνία και διαβάζοντας τα σχετικά ρεπορτάζ πιστεύω πως όντως οι πολίτες κάνουν μια σημαντική προσπάθει για να συμμορφωθούν με τα μέτρα.

Αν τηρήσουμε την απόσταση και την απολύμανση των χεριών θα έχουμε υπό έλεγχο την πανδημία όλο το καλοκαίρι.  Είμαστε ευχαριστημένοι έως τώρα»

«Είναι πιθανό να δούμε. Υπάρχει ένας μεγάλος βαθμός αβεβαιότητας. Αναμένουμε να δουμε αύξηση των κρουσμάτων. Όμως αυτό που έχει σημασία να μην ξεπεράσουμε το R0 πάνω από 1.  Δεν νομίζω όμως πως θα δούμε μεγάλη αύξηση. Το άνοιγμα της κοινωνίας γίνεται σε καλό σημείο.  Εγώ προσωπικά είμαι της άποψης ότι θα ήθελα να δω τις νέες καμπύλες και τα επιδημικά στοιχεία μέχρι να κάνω το επόμενο βήμα.

 

 

 

Share This