Μέτρα στήριξης αναμένεται να καλύψει φορολογουμένους που θα εισπράξουν το 60% των ενοικίων από τα ακίνητά τους κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, ικανοποιώντας έτσι τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου για τους ιδιοκτήτες ακινήτων περιλαμβάνει υπολογίσιμες φορολογικές ελαφρύνσεις.Δύο είναι οι παρεμβάσεις που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για την ελάφρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού. Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει η ελάφρυνση να γίνει μέσω του φόρου εισοδήματος και συγκεκριμένα της κλίμακας φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια. Στην περίπτωση αυτή η έκπτωση φόρου για τους πληττόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων θα φανεί κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2021, στις οποίες οι φορολογούμενοι θα δηλώσουν τα εισοδήματα που απέκτησαν φέτος.

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει παράλληλα την έκπτωση 5% του φορολογητέου εισοδήματος από μισθώματα ακινήτων χωρίς δικαιολογητικά να διπλασιασθεί και να φθάσει το 10%.

Share This