Για τον τρόπο με τον οποίο θα ελευθερωθούν οι μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα, τα νησιά και την Κρήτη, αλλά και για τη λειτουργία των εκκλησιών μίλησε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι από 18 Μαΐου οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται σε όλη την Ελλάδα και την Κρήτη με μοναδική παρένθεση στα υπόλοιπα νησιά, οι οποίες συζητείται ότι θα ξεκινήσουν από 25 Μαΐου.

«Υπάρχει υποδομή σε κάθε μια από αυτές τις περιοχές για την αντιμετώπιση κρουσμάτων εφόσον αυτά προκύψουν», πρόσθεσε ο κος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η μετακίνηση στα νησιά να επιτραπεί από τις 25 Μαίου κι έπειτα. Σε κάθε περίπτωση, όπως ξεκαθάρισε πρόκειται για μια απόφαση που θα οριστικοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά με δεδομένη την, κατά εκείνο το χρόνο επιδημιολογική εικόνα στη χώρα και ειδικότερα τα νησιά. Την ίδια ώρα παρατείνονται μέχρι τις 21 Μαΐου οι περιορισμοί στις μετακινήσεις όσων διαμένουν σε δομές φιλοξενίας σε όλη την επικράτεια.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση καθημερινά, όπως γνωρίζεται, και με βάση τα πραγματικά δεδομένα και μόνο κινούμαστε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός.

Όπως σχολίασε ο κος Χαρδαλιάς η πρώτη μέρα του δεύτερου σταδίου άρσης των μέτρων κύλησε σχετικά ομαλά καθώς, με μικρές εξαιρέσεις τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας.

«Θα δούμε πως θα κυλήσουν τα πράγματα και την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο υφυπουργός.

Αναφερόμενος στην επικείμενη άνοδο της θερμοκρασίας λόγω εποχής, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι στις παραλίες θα πρέπει να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας για να μην πάει χαμένη η προσπάθεια μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This