Η Airbus βρίσκεται σε συζητήσεις με τα συνδικάτα για την μόνιμη περικοπή θέσεων εργασίας, καθώς έχει δηλώσει ότι θα μειώσει την παραγωγή εν μέσω της κατάρρευσης της ζήτησης.

Οι συζητήσεις με τις ομάδες εργασίας έχουν ξεκινήσει, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg αν και ο αριθμός των θέσεων που θα περικοπούν δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Τα στελέχη της Airbus αναμένεται να ανακοινώσουν λεπτομέρειες σχετικά με τις περικοπές την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε νωρίτερα η εφημερίδα Daily Telegraph της Βρετανίας, επικαλούμενη άτομα που δεν ταυτοποίησε. Η περικοπή μπορεί να του ίδιου μεγέθους με αυτήν της Boeing, δηλαδή στο 10% του εργατικού της δυναμικού, κάτι που στην περίπτωση Airbus θα αντιστοιχούσε σε περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας από τις συνολικά 134.000 του ευρωπαϊκού ομίλου.

Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει εσωτερικές συναντήσεις.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, η Airbus έχει εφαρμόσει αρκετά οικονομικά, επιχειρησιακά και κοινωνικά μέτρα προκειμένου να προσαρμοστεί στις σοβαρές επιπτώσεις της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης του COVID-19», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κατασκευάστρια αεροπλάνων. «Η εταιρεία θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει το μέλλον της Airbus σε συνεργασία με τους κοινωνικούς της εταίρους.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Guillaume Faury, έχει προειδοποιήσει ότι η Airbus βρίσκεται αντιμέτωπη με δύσκολες αποφάσεις για μόνιμες περικοπές θέσεων εργασίας αφού απέλυσε προσωρινά χιλιάδες υπαλλήλους στα εργοστάσια της στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία και την Ισπανία.

Δεν είναι σαφές εάν τα πρόσφατα προγράμματα για τη στήριξη των θέσεων εργασίας με κυβερνητικές επιδοτήσεις θα επηρεάσουν τις αποφάσεις της εταιρείας ή εάν σκοπεύει να προχωρήσει στη μείωση των θέσεων εργασίας μετά και τη μείωση κατά περίπου στο ένα τρίτο της παραγωγής αεροπλάνων.

Σύμφωνα με την Telegraph η τελική απόφαση για τις απολύσεις ενδέχεται να καθυστερήσει λόγω διαπραγματεύσεων με τα συνδικάτα της Airbus.

Πηγή : Bloomberg

Share This