Η Deutsche Bank έγινε η πρώτη μεγάλη τράπεζα που ξανάρχισε τις απολύσεις μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού, ενώ ανακοίνωσε ότι τα κορυφαία στελέχη της δε θα πάρουν τον μισθό ενός μήνα, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος, Christian Sewing, προσπαθεί να πετύχει τους στόχους περιστολής κόστους που ο ίδιος έθεσε.

«Αποφασίσαμε να επιταχύνουμε το πρόγραμμα μείωσης κόστους», ανέφερε ο Sewing πριν την ετήσια γενική συνέλευση της τράπεζας. «Ο μετασχηματισμός είναι ουσιώδης για το μέλλον της τράπεζάς μας και έχουμε ευθύνη να φτιάξουμε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο».

Οι διεθνείς τράπεζες έβαλαν στην αναμονή τις απολύσεις προσωπικού καθώς εξαπλωνόταν ο κορωνοϊός τον Μάρτιο, ώστε να αποφευχθεί η επιπλέον επιβάρυνση στους εργαζόμενους.

Οι περικοπές στην Deutsche Bank αποτελούν βασικό στοιχείο των προσπαθειών αναδιάρθρωσης, οι οποίες περιλαμβάνουν μείωση κατά 20% του αριθμού εργαζομένων και τον περιορισμό των σχεδίων διεθνούς επέκτασης που είχε παρουσιάσει ο Διευθύνων Σύμβουλος πέρυσι.

Επενδυτικές τράπεζες όπως η Morgan Stanley, η Citigroup και η HSBC Holdings δεσμεύτηκαν να μην προχωρήσουν σε απολύσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας φέτος, διαβεβαιώνοντας τους εργαζόμενους για τα εισδήματά τους και την ασφαλιστική κάλυψη.

Αλλες ευρωπαϊκές τράπεζες διέκοψαν τις απολύσεις β’αζοντας στο επίκεντρο τις προσπάθειες ανάκαμψης.

Η UniCredit συμφώνησε με τις εργατικές ενώσεις να κάνει 5.200 απολύσεις στην Ιταλία έως το 2023. Η γερμανική Commerzbank συνεχίζει τις συζητήσεις για μειώσεις.

Η Deutsche Bank διατηρεί τους οικονομικούς της στόχους για το 2022, ανέφερε ο Sewing. Η τράπεζα τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι οι πιστωτικές προβλέψεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται και αυτό το τρίμηνο, ενώ τα έσοδα θα αυξηθούν λιγότερο από τις προηγούμενες προβλέψεις.

Πηγή: Bloomberg

 

 

Share This