Την Παρασκευή θα γίνουν γνωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις αεροπορικές, τις ακτοπλοϊκές και τις οδικές μεταφορές ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας. Όλος ο κόσμος παρακολουθεί την Ελλάδα. Το άνοιγμα των παραλιών αυτό το Σάββατο θα είναι ένα τεστ, ας το κερδίσουμε, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στην άρση των νέων μέτρων που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 18 Μαΐου.

«Η κυβέρνηση στρέφει το ενδιαφέρον της στην προστασία των εργαζομένων με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας», είπε και πρόσθεσε ότι όπου χρειάζεται θα πρέπει να συνεχιστεί η τηλεργασία.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα συνεχίζεται η καταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής. Θα ακολουθήσει η καταβολή της και τον Ιούνιο.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι από την Κυριακή ξεκινάει η τέλεση της Θείας Λειτουργίας καθώς και ιερών μυστηρίων στις εκκλησίες μας με την παρουσία πιστών. «Πάντοτε βέβαια με σεβασμό στις συστάσεις των ειδικών για τον αριθμό των πιστών σε κάθε χώρο και τις αναγκαίες μεταξύ τους αποστάσεις», τόνισε.

«Από τη Δευτέρα επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις καθώς και οι μετακινήσεις από και προς την Κρήτη. Την ίδια μέρα επανέρχονται στις τάξεις και οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου αλλά και του Γυμνασίου. Τη Δευτέρα ανοίγουν τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι, επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι, ξεκινούν οι πρόβες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα πάντα με αυστηρούς κανόνες προστασίας», προσέθεσε. «Είναι αυτονόητο και δε σταματάμε να το υπογραμμίζουμε ότι η πορεία για τη νέα κανονικότητα ακολουθεί τους κανόνες ασφαλείας», είπε χαρακτηριστικά.

 

Share This