Πάνω από 250 υπαλλήλους σε γραφεία της στο Δουβλίνο, το Λονδίνο, τη Μαδρίτη και το Βρότσλαβ στην Πολωνία απέλυσε η Ryanair, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας την Παρασκευή. Η ιρλανδική εταιρεία συνεχίζει το κύμα απολύσεων που είχε εξαγγείλει λίγες ημέρες νωρίτερα σε όλη την Ευρώπη με σκοπό να ολοκληρώσει έως και 3.000 περικοπές θέσεων εργασίας και 20% περικοπές αμοιβών λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας θα επηρεάσουν κυρίως τους πιλότους και το πλήρωμα θαλάμου, αν και τα μέτρα θα πλήξουν επίσης τις ομάδες των κεντρικών γραφείων. Επιπλέον, αναμένονται νέες ανακοινώσεις για περικοπές εργασίας μέχρι το τέλος Μαΐου.

«Ενώ αναμένεται να ανοίξουμε ξανά τα γραφεία μας από την 1η Ιουνίου, δεν θα χρειαζόμαστε τον ίδιο αριθμό εργαζομένων για το 2020, καθώς θα είναι ένα έτος που θα μεταφέρουμε λιγότερα από 100 εκατομμύρια επιβάτες, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για περίπου 155 εκατομμύρια επιβάτες», δήλωσε ο διευθυντής για το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας.

Η αεροπορική εταιρεία είχε δηλώσει ότι δεν αναμένει πως έσοδα και επιβάτες θα επιστρέψουν στα επίπεδα προ-κορονοϊού πριν το καλοκαίρι του 2022 το νωρίτερο.

 

Share This