Για την πρώτη «Ψηφιακή Προεδρία» έκανε λόγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο μήνυμά της για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Ελλάδα την Παρασκευή. «Η ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης ξεκινά με προτεραιότητα την προστασία της ζωής, της δημόσιας υγείας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε συνθήκες πανδημίας Covid 19» τόνισε η κα. Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού, επηρεάζοντας και τη λειτουργία της ελληνικής προεδρίας, καθώς και την επιλογή των θεματικών στις οποίες θα δοθεί έμφαση. Τόνισε ότι πρόκειται για την πρώτη «Ψηφιακή Προεδρία» (E-Chairmanship), η οποία θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «θα σταθούμε αρωγοί στην ελληνική Προεδρία και θα στηρίξουμε με κάθε πρόσφορο μέσο τις σχετικές δράσεις και εκδηλώσεις που προγραμματίζονται», επισημαίνοντας ότι «είναι χρέος όλων μας να συμβάλλουμε στο έργο του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενός φάρου δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, ο οποίος φωτίζει και καθοδηγεί σταθερά την πορεία της χώρας μας».

 

 

 

Share This