Με το ιστορικό ποσοστό του 16,4% συνεχίστηκε η κατάρρευση των καταναλωτικών δαπανών τον Απρίλιο σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones εκτιμούσαν ότι η πτώση θα διαμορφωθεί στο 12,3% μετά την πτώση κατά 8,3% του Μαρτίου που είχε αποτελέσει ρεκόρ από το 1992. Η πτώση του Μαρτίου αναθεωρήθηκε στο 8,3% από το αρχικό 8,7% που είχε ανακοινωθεί.

Όπως μεταδίδει το CNBC περίπου το 68% της αμερικανικής οικονομίας αντιπροσωπεύει δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, οι οποίες μειώθηκαν κατά 7,6% το πρώτο τρίμηνο, καθώς άρχισαν να ισχύουν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης με στόχο τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Τα στοιχεία της Παρασκευής δείχνουν ότι η επιβράδυνση συνεχίζεται και στις αρχές του δεύτερου τριμήνου καθώς οι απολύσεις συνέχισαν να αυξάνονται και οι καταναλωτές περιορίστηκαν από το lockdown.

Οι συνολικές δαπάνες ανήλθαν στα 403,9 δισ. δολάρια, με τον κλάδο των ενδυμάτων και των αξεσουάρ να σημειώνουν τη μεγαλύτερη μείωση που ανήλθε στο 89,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το λιανικό εμπόριο συνολικά τον Απρίλιο σημείωσε πτώση κατά 15,1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και πτώση κατά 17,8% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019.

 

Share This