Οι συνταξιούχοι που θα λάβουν αυξήσεις είναι όσοι έχασαν μέρος της σύνταξής τους με τον νόμο Κατρούγκαλου, καθώς είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από 1.300 ευρώ, ενώ υπάρχουν και συνταξιούχοι που έλαβαν μειωμένες συντάξεις μετά το καλοκαίρι του 2016, αλλά αφορούν αιτήσεις έως 31/12/2014. Τα αναδρομικά ποσά των αυξήσεων αναμένεται να δοθούν εφάπαξ με τη σύνταξη Οκτωβρίου. Το κόστος των περικοπών που τώρα ακυρώνονται φτάνει στα 25 εκατ. ευρώ τον μήνα, δηλαδή 300 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν περίπου 100 εκατ. ευρώ για τα αναδρομικά ποσά.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι παρακάτω συνταξιούχοι:

  • Περίπου 200 ευρώ μεικτά θα λάβουν οι τραπεζοϋπάλληλοι των πρ. Τραπεζών Πίστεως και Εμπορικής και πρατηριούχοι υγρών καυσίμων του τ. ΟΑΕΕ.
  • Εως 150 ευρώ μεικτά θα λάβουν οι ναυτικοί του τ. ΚΕΑΝ και ναυτιλιακοί και τουριστικοί πράκτορες.
  • Εως 130 ευρώ θα λάβουν οι εμποροϋπάλληλοι και δικηγόροι.
  • Εως 100 ευρώ θα λάβουν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ – ΕΤΕΑΜ), συμβολαιογράφοι, εργαζόμενοι σε εταιρείες οινοπνευματοποιίας και ζυθοποιίας, δημοτικοί υπάλληλοι, προσωπικό γεωργικών συνεταιριστικών οργανώσεων.
  • Εως 50 ευρώ θα λάβουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, τραπεζοϋπάλληλοι της πρ. Αγροτικής Τράπεζας, μηχανικοί, εργαζόμενοι του ΟΤΕ, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, τεχνικοί Τύπου.
Share This