Η Emirates μελετά σχέδια για περικοπή περίπου 30.000 θέσεων εργασίας, καθώς η μεγαλύτερη αεροπορική μεγάλων αποστάσεων στον πλανήτη προσπαθεί να μειώσει το κόστος λειτουργίας μετά την καθήλωση του στόλου της από την πανδημία. Ο όμιλος ενδέχεται να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων κατά περίπου 30% – από περισσότερους από 105.000 στα τέλη Μαρτίου – σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Η Emirates σκέφτεται επίσης να επιταχύνει την απόσυρση του στόλου A380 – έχει το μεγαλύτερο αριθμό από κάθε άλλη εταιρεία – ανέφερουν πηγές στο Bloomberg χωρίς να θέλουν να κατονομαστούν επειδή οι πληροφορίες δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί.

Εκπρόσωπος της Emirates δήλωσε ότι η εταιρεία δε σχολιάζει φήμες.

Οι αεροπορικές εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο καταργούν θέσεις εργασίας αφού χτυπήθηκαν από μια άνευ προηγουμένου κατάργηση ουσιαστικά των αεροπορικών ταξιδιών. Περίπου το 70% της παγκόσμιας χωρητικότητας αερομεταφορέων είναι κενή. Ο κλάδος θα χάσει 314 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 από πωλήσεις εισιτηρίων, σύμφωνα με την International Air Transport Association (ΙΑΤΑ).

Ο Πρόεδρος της Emirates, Τίμ Κλάρκ, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα στο The National toy Αμπού Ντάμπι ότι αναμένει ότι η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια να είναι μέτρια τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο ίδιος χαρακτήρισε επίσης την πανδημία ως γεγονός τύπου «μαύρου κύκνου» για τη βιομηχανία, παραπέμπτονας σε ένα σπάνιο περιστατικό με ακραίες επιπτώσεις.

Η Emirates θα εκτελεί πτήσεις επιβατών σε εννέα πόλεις από τις 21 Μαΐου

Η κυβέρνηση του Ντουμπάι δήλωσε τον Μάρτιο ότι θα υποστηρίξει οικονομικά την αεροπορική εταιρεία, η οποία έχει λάβει πολλά μέτρα για να διαφυλάξει μετρητά από τότε που ξεκίνησαν οι επιπτώσεις της πανδημίας. Σε αυτά περιλαμβάνονται η προσωρινή μείωση των μισθών, η κατάργηση των περισσότερων επιβατικών πτήσεων και η αναβολή της παράδοσης της τελευταίας παρτίδας των superjumbo A380.

Ωστόσο, τα κέρδη για τον Μάρτιο ήταν πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια dirham (408 εκατομμύρια $) χαμηλότερα από το αναμενόμενο και ο όμιλος έχασε πάνω από 3,4 δισεκατομμύρια dirham σε έσοδα τον ίδιο μήνα, ανέφερε στην ετήσια έκθεσή του που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η Emirates αποφάσισε ήδη πέρυσι να μειώσει την παραγγελία της για A380, ξεκινώντας μια εκτεταμένη αναθεώρηση του στόλου, με το superjumbo να παραχωρεί τον ρόλο του ως άξονα μιας στρατηγικής που έκανε το Ντουμπάι τον κορυφαίο κόμβο πτήσεων σε όλο τον κόσμο. Η Airbus ανακοίνωσε τότε ότι η παραγωγή A380 θα τελειώσει το 2021. Ο στόλος της κρατικής αεροπορικής εταιρείας περιλαμβάνει 115 Airbus SE και 155 Boeing Co. 777.

Πηγή: Bloomberg

 

 

Share This