Σύμφωνα με την Société Générale, η επανεκκίνηση των οικονομιών αποτελεί τον νέο κίνδυνο για τις αγορές διεθνώς, παρόλο που τα lockdowns για τον περιορισμό της πανδημίας αποτέλεσαν μια καλή κίνηση για αυτές.

Η κορύφωση σε ο,τι αφορά τη ροή ειδήσεων γύρω από την πανδημία σημειώθηκε στις 27 Μαρτίου, όπως αποτυπώνεται στον δείκτη global corona newsflow της γαλλικής τράπεζας, και συνέπεσε με τα χαμηλά των αγορών στο sell-off που ξέσπασε από τον Φεβρουάριο. Εκείνη την περίοδο ο κορονοϊός σταμάτησε να αποτελεί μία μεγάλη απειλή για τις αγορές και, αντίθετα, άρχισε να αποτελεί μία σημαντική επενδυτική ευκαιρία. Η οικονομική δραστηριότητα επιστρέφει με αργά βήματα και αυτό θα γίνεται για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα διεθνώς.

Η γαλλική τράπεζα κρατά επιφυλακτική στάση αναφορικά με την πορεία των αγορών σε αυτήν την περίοδο επιστροφής προς την κανονικότητα, ενώ η μορφή που θα έχει τελικά η οικονομική ανάκαμψη έχει αρχίσει να αλλάζει (αρχικά η προσδοκία ήταν για μία ταχεία και ισχυρή ανάκαμψη τύπου V).

 

Share This