Δραματική πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Απρίλιο, καθώς τα lockdowns λόγω κορωνοϊού ανάγκασαν αντιπροσωπείες και εργοστάσια να κατεβάσουν ρολά, φρενάροντας παραγωγή και πωλήσεις.

Συγκεκριμένα, τον προηγούμενο μήνα, οι πωλήσεις νέων οχημάτων μειώθηκαν κατά 76,3%, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

«Ο πρώτος μήνας που επιβλήθηκαν πλήρως οι περιορισμοί για τον Covid-19 είχαν ως συνέπεια τη μεγαλύτερη πτώση στη ζήτηση για αυτοκίνητα από τότε που άρχισαν να καταγράφονται στα στοιχεία», αναφέρει η ACEA, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των νέων αυτοκινήτων που πουλήθηκαν υποχώρησε από 1.143,046 μονάδες τον Απρίλιο του 2019 σε 270.682 τον Απρίλιο του 2020.

Οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώθηκαν σε Ιταλία και Ισπανία με την πτώση να αγγίζει το 97,6% και το 96,5% αντίστοιχα. Στη Γερμανία η πτώση έφτασε στο 61,1% και στη Γαλλία στο 88,8%. Στη Βρετανία, που πλέον δεν συγκαταλέγεται στα νούμερα για την ΕΕ, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 97,3%.

 

 

Share This