Θετικά αξιολογούν οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις (ποσοστό 79%) τους συνολικούς χειρισμούς και τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με έρευνα γνώμης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), η οποία διεξήχθη στις 11-15 Μαΐου, σε δείγμα 189 μικρομεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων της ελληνικής περιφέρειας.

Σε ό,τι αφορά ειδικά την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, τα μέτρα που ελήφθησαν αξιολογούνται θετικά από το 89% των ερωτηθέντων, ενώ το 62% δίνει θετική «ψήφο» στις κινήσεις για τη στήριξη της οικονομίας, έναντι ποσοστού 14%, που έχει αρνητική γνώμη και 24% που δηλώνει ουδέτερη άποψη. Η έρευνα παρουσιάστηκε σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό, Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση της συνεισφοράς των θεσμικών φορέων εν μέσω πανδημίας, μόλις το 30% κρίνει θετικά την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το τραπεζικό σύστημα αξιολογείται ευνοϊκά από το 48% και αρνητικά από το 40%. «Αντίθετα, οι θετικές γνώμες για την κυβέρνηση (91%), τους επιχειρηματικούς φορείς (84%) και τη δημόσια διοίκηση (75%) τους αναδεικνύουν στους βασικούς πυλώνες υποστήριξης των επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του ΣΒΕ.

 

 

Share This