Η Ελλάδα εξετάζει μείωση του ΦΠΑ για εστιατόρια και καφέ, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου της για την επανεκκίνηση της οικονομίας της που βασίζεται στον τουρισμό.

Ο φόρος σε προϊόντα όπως ο καφές και τα αναψυκτικά θα μπορούσε να μειωθεί στο 13% από 24%, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο. Άλλος αξιωματούχος είπε στο Reuters πως τα όποια μέτρα ελάφρυνσης θα ανακοινωθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «την κατάλληλη ώρα».

Η Ελλάδα, η οποία πρόσφατα ανέκαμψε μετά από μια δεκαετή κρίση χρέους, αναμένει μια βαθιά ύφεση φέτος και έχει ανακοινώσει πακέτο για τη στήριξη θέσεων εργασίας και επιχειρήσεων.

Μέχρι στιγμής, η χώρα κατάφερε να συγκρατήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού σε σχετικά χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ, κυρίως επιβάλλοντας σε εθνικό επίπεδο lockdown τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Έχει 2.836 κρούσματα και 165 θανάτους.

Η Ελλάδα άρχισε να χαλαρώνει τους περιορισμούς στις 4 Μαΐου και τα καφέ και τα εστιατόρια αναμένεται να ανοίξουν ξανά στις 25 Μαΐου.

 

 

Share This