Στην απόλυση τουλάχιστον 9.000 εργαζομένων από τους συνολικά 52.000 ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Rolls-Royce, προκειμένου να εξοικονομήσει ετήσια κόστη 1,3 δισ. στερλινών, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τη δραματική μείωση της αεροπορικής κίνησης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η απώλεια των θέσεων εργασίας αφορά κατά κύριο λόγο τον τομέα της πολιτικής αεροπορίας, ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία, η οποία ξεκίνησε συνομιλίες με τις εργατικές ενώσεις.

Παράλληλα, όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC ο δ/νων σύμβουλος της Rolls Royce, Warren East, στο ίδιο πλαίσιο, ενδέχεται να κλείσουν και κάποια εργοστάσια .

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν οι 9.000 απολύσεις οδηγήσουν σε λουκέτα εργοστασίων, ο East απάντησε: «Αναθεωρούμε το αποτύπωμά μας γιατί προφανώς όταν μια λειτουργία πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο, τότε γίνεται ασύμφορη οικονομικά, άρα ναι, είναι πιθανό. Ωστόσο πρέπει να συμβουλευτούμε τα συνδικάτά μας και να κάνουμε μια διεξοδική διερεύνηση για το πού θα γίνουν περικοπές θέσεων εργασίας».

 

 

Share This