Μήνυμα αφύπνισης προς κυβερνήσεις και επιχειρήσεις για ανοικοδόμηση πιο δίκαιης οικονομίας για εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν μείνει πίσω, εδώ και πολύ καιρό, είναι η έξαρση του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Τζέιμι Ντάιμον, διευθύνοντα σύμβουλο της JP Morgan Chase.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο πιο γνωστός τραπεζίτης της Αμερικής έκανε τη δήλωση σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους εργαζομένους, πριν από την ετήσια συνάντηση των μετόχων της JP Morgan, όπου μίλησε για τη μεγάλη ελπίδα του να οδηγήσει η πανδημία του κορωνοϊού σε σαρωτικές κοινωνικές αλλαγές, υπενθυμίζοντάς μας ότι όλοι ζούμε στον ίδιο πλανήτη.

Στην ίδια συνάντηση, οι μέτοχοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την επίδοση της JP Morgan στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, με το 49,6% να υποστηρίζει πρόταση των μετόχων για γνωστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα της τράπεζας και μείωσής του, σε ευθυγράμμιση με τους στόχους που αναφέρονται στη Συμφωνία του Παρισιού.

Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας πρότεινε στους μετόχους να καταψηφίσουν την πρόταση, καθώς η JP Morgan κάνει ήδη αρκετά.

«Τους τελευταίους μήνες έχει αποκαλυφθεί μία πραγματικότητα: ακόμη και πριν από το χτύπημα της πανδημίας, πάρα πολύ άνθρωποι είχαν μείνει στην άκρη», έγραψε ο Ντάιμον, μέρες αφότου τα στοιχεία έδειξαν ότι 36,6 εκατ. Αμερικανοί υπέβαλαν νέα αίτηση για επιδόματα ανεργίας.

«Αυτή η κρίση πρέπει να χρησιμεύσει ως μήνυμα αφύπνισης και κάλεσμα για δράση, ώστε οι επιχειρήσεις και η κυβέρνηση να σκεφτούν, να δράσουν και να επενδύσουν για το κοινό καλό και να αντιμετωπίσουν τα διαρθρωτικά εμπόδια που έχουν εμποδίσει την οικονομική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς εδώ και χρόνια», έγραψε ο κ. Ντάιμον, εκφράζοντας τις απόψεις του για κοινωνικά ζητήματα τόσο έντονα, ώστε να επανέρχονται οι εικασίες για τις πολιτικές του φιλοδοξίες.

Ο κ. Ντάιμον είπε επίσης ότι η JP Morgan παρείχε βοήθεια σε κατόχους πάνω από 1,5 εκατ. λογαριασμών, που αγωνίζονταν οικονομικά -καταγράφοντας άνοδο από τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που η JP Morgan είπε ότι βοηθάει στις 14 Απριλίου. Η βοήθεια αφορούσε καθυστέρηση πληρωμών και επιστροφή χρημάτων σε όλες τις επιχειρηματικές τραπεζικές συναλλαγές.

Με πληροφορίες από: Financial Times

 

 

 

Share This