Τη δυνατότητα να μην καταβάλλουν δόσεις ενυπόθηκων δανείων για άλλους τρεις μήνες, έχουν οι Βρετανοί δανειολήπτες καθώς οι ρυθμιστικές αρχές έχουν στόχο να μειώσουν τις πιέσεις που προκαλεί ο κορωνοϊός στην οικονομία.

Την ίδια ώρα, η Τράπεζα της Αγγλίας δίνει σήμα στις τράπεζες ότι έχουν περιθώριο να μην τα χαρακτηρίζουν ως κόκκινα δάνεια. Πάνω από ένα εκατομμύριο Βρετανοί καθυστέρησαν τις πληρωμές δανείων μετά την επιβολή του lockdown, καθώς καθηλώθηκε η οικονομική δραστηριότητα και πολλοί ιδιοκτήτες κυρίως μικρών επιχειρήσεων αγωνίζονται να μείνουν ζωντανοί.

«Σε όποια περίπτωση μπορούν οι καταναλωτές να ξαναρχίσουν τις πληρωμές των δανείων τους, τους συμφέρει να το κάνουν. Όποιοι όμως δεν μπορούν, είναι διαθέσιμη πρόσθετη βοήθεια», αναφέρει ο Christopher Woolard, προσωρινός CEO της Βρετανικής Αρχής Οικονομικής Συμπεριφοράς, «Ο κόσμος που αγωνίζεται και δεν είχε αναστολή πλγηρωμών θα συνεχίσει να μπορεί να κάνει αίτηση έως τις 31 Οκτωβρίου».

Η ανταπόκριση του βρετανικού κράτους στην κρίση είχε ως στόχο να μειώσει το πλήγμα για άτομα που δεν είχαν πια εισόδημα, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι τράπεζες είναι σε θέση να διατηρήσουν τη ροή των πιστώσεων. Οι ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν ότι η λήψη μεγάλων προβλέψεων για απομειώσεις δανείων, θα μπορούσε να εμποδίσει την ικανότητα των τραπεζών να στηρίξουν την οικονομία.

 

Πηγή: Bloomberg

 

 

Share This