Εντός της εβδομάδας ολοκληρώνεται και ο πρώτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής με την εκταμίευση των ποσών και στις υπόλοιπες 5.800 επιχειρήσεις που είναι δικαιούχοι. Αυξημένος θα είναι ο αριθμός των δικαιούχων στο δεύτερο κύκλο που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.Αίτηση θα μπορούν να υποβάλλουν τόσο οι επιχειρήσεις που ανήκουν στον εποχικό τουρισμό αλλά και όσες επιχειρήσεις εντάχθηκαν στον πρώτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, κι έχουν ήδη λάβει δάνειο. Ωστόσο όπως διευκρίνισε ο κ. Σταϊκούρας, «προτεραιότητα» θα δοθεί στις επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν εισπράξει έως τώρα κάποιο ποσό μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Όσον αφορά το ποσό που θα διατεθεί, αυτό θα κυμαίνεται σε 1,4 δισ. ευρώ. Βασικό κριτήριο για την επιλογή των επιχειρήσεων που θα υποβάλουν αίτηση θα είναι η μείωση του τζίρου κατά τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο.

Με αυξημένο ποσό σε σχέση με τον πρώτο κύκλο αλλά και μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων θα ανοίξει εκ νέου η σχετική πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή τον Ιούνιο.

 

 

Share This