Πολύ κοντά στο να κλείσει συμφωνία με την ιταλική τράπεζα Intesa Sanpaolo, για παροχή δανείου 6,3 δισ. με εγγύηση του ιταλικού δημοσίου, βρίσκεται η Fiat Chrysler. Σε περίπτωση που αυτή η κίνηση πραγματοποιηθεί θα είναι η μεγαλύτερη, σε παγκόσμιο επίπεδο, διάσωση αυτοκινητοβιομηχανίας κατά την περίοδο της πανδημίας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο η διοίκηση της Intesa θα έχει αύριο Τρίτη 26/5 συνεδρίαση προκειμένου να εξετάσει το όλο ζήτημα, ενώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών υπήρξαν επαφές μεταξύ ανώτατων στελεχών της ιταλικής τράπεζας και της Fiat Chrysler. Προκειμένου να δοθεί το δάνειο θα πρέπει να συμφωνήσει τόσο το ιταλικό δημόσιο όσο και ο ασφαλιστικός όμιλος Sace.

Το δάνειο με κρατική εγγύηση έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία διοχετεύοντας απευθείας πόρους στους προμηθευτές της Fiat. Η πιστωτική διευκόλυνση που συζητείται θα αφορά την ιταλική μονάδα της Fiat, η οποία πέρυσι είχε ζημίες προ φόρων ύψους ενός δισ. δολαρίων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ιταλία σημείωσαν πτώση κατά 98% τον Απρίλιο και τα εργοστάσια της Fiat έκλεισαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

 

 

 

 

Share This